AnvändarnamnLösenord 
Vikarieinloggning

RovSMS

Jägareförbundet Värmland och Länsstyrelsen i Värmland har infört ett meddelandesystem, med hjälp av SMS-tjänsten TelMe, för att underlätta för jaktledarna vid t.ex. rovdjursjakt. Det webbaserade systemet kommer att vara igång redan vid årets lodjursjakt och alla jaktledare i Värmland ska anmäla sig till tjänsten.

TelMe förhindrar överskjutning av rovdjur

I samband med årets vargjakt initierades ett första enklare försök med SMS-avlysning. Det fungerade väl, ingen varg sköts utöver de tilldelade och systemet uppskattades av de som deltog.
 TelMe - som vi nu kommer att använda är ännu bättre, enklare och dessutom webbaserat. Förutsättningarna för SMS , t.ex. vid dålig täckning, är bättre än för vanliga samtal och jaktledaren slipper stressen över att inte veta vad avskjutningsläget är. Vår förhoppning är att informationen om tjänsten hinner sprida sig till alla jaktledare inför lodjursjakten, säger Lennart Johannesson, ordförande Jägareförbundet Värmland.
Vid registreringen kan jaktledaren ange vilka arter han tänker jaga. Den som endast har tänkt jaga lodjur, behöver endast anmäla sig för att motta SMS för lodjursjakten och behöver således inte att få SMS vid t ex. björnjakten.

Läs mer på RovSMS.se

I media

Jaktjournalen
Sveriges Radio

BLT
NWT
Värmlands Folkblad

 

Nordic Industry Consulting AB, Box 137, SE-371 22 KARLSKRONA, info@telme.se, +46 455 309940